Úvod / Dům kultury / ANDREA TÖGEL KALIVODOVÁ a MORAVSKÉ KLAVÍRNÍ TRIO

ANDREA TÖGEL KALIVODOVÁ a MORAVSKÉ KLAVÍRNÍ TRIO

VÁNOČNÍ KONCERT ČESKÉ CARMEN

Andrea Tögel Kalivodová a Moravské klavírní trio

Kdy

  • 8. 12. 2018 19:00
    sobota

Kde

  • Muzeum Mohelnice

Vstupenky

Více informací o akci

velký sál DK

Předprodej vstupenek od 5. září 2018. Vstupné 390 a 360 Kč. Lze uplatnit Benefit Plus.

Andrea Tögel Kalivodová - mezzosoprán

Moravské klavírní trio
Jana Ryšánková – klavír
Jiří Jahoda – housle
Miroslav Zicha – violoncello

Vánoční turné české Carmen Andrey Tögel Kalivodové

Oblíbené melodie spojené s časem adventu a kouzelné české koledy v podání skvostné pěvkyně za doprovodu renomovaného klavírního tria. To jsou hlavní atributy chystaného vánočního turné jedné z našich nejznámějších operních hvězd.

Andrea Kalivodova - mezzosoprán, sólistka Národního divadla Praha, temperamentní pěvkyně, k jejím nejznámějším rolím patří Carmen, kterou ztvárnila na mnohých jevištích v ČR i v zahraničí, aktuálně v Národním divadle v Praze. V Carmen je jedinečná nejen kvůli hlasovým možnostem v daném oboru, ale také díky výjimečné barvě hlasu, pohybovým schopnostem a atraktivnímu vzhledu. Věnuje se i četné koncertní činnosti, podporuje mladé talenty a pravidelně se věnuje charitativní činnosti s aktivní komunikací k daným subjektům. Přední česká mezzosopranistka Andrea Kalivodova nyní patří k nejžádanějším pěvkyním současnosti.

Andrea Tögel Kalivodová je absolventkou konzervatoře v Brně, pražské Akademie múzických umění a roční stáže ve Vídni na Universität für Musik und Darstellende Kunst. Z četných úspěchů v mezinárodních soutěžích jmenujme první cenu Nadace Emy Destinnové v soutěži The Anglo The Anglo-Czechoslovak Trust v Londýně (2001), kdy byla pozvána na koncert mladých pěvců do londýnské Covent Garden. Stala se semifinalistkou soutěže Belvedere ve Vídni. První cenu si přivezla z Mezinárodní pěvecké soutěže Emy Destinnové v Českých Budějovicích (2000) a třetí místo vyzpívala na Mezinárodní pěvecké soutěži Antonína Dvořáka v Karlových Varech (2003).V letech 2003 až 2011 byla sólistkou Státní opery Praha, kde ztvárnila celou řadu rolí. Od roku 2012 je sólistkou Opery Národního divadla, kde v současnosti vystupuje jako Fenena (Nabucco), Maddalena (Rigoletto), Ježibaba (Rusalka) a zejména jako Carmen ve stejnojmenné opeře. Nyní se připravuje na milou roli Venuše v Offenbachově operetě „Orfeus v podsvětí“, kterou pod hlavičkou ND uvede Hudební divadlo Karlín. V tomto divadle také ztvárňuje roli Wandy v operetě Polská krev od Oskara Nedbala. Je častým hostem médií, vystupuje v televizi, v rozhlase a uměleckých projektech, jako například v pořadu Božská Ema, věnovaném slavné české operní divě, kde vystupuje  společně s herečkou Bárou Kodetovou. Všechny své aktivity vždy spojuje s šířením dobrého jména opery. Rovněž se intenzivně zapojuje do charitativních projektů, zejména podporuje péči o zdravotně postižené děti, například v Základní škole a praktické škole Svítání v Pardubicích. Je také tváří celonárodní soutěže ŽENA Regionu, která je určena ženám dosahujícím jedinečných výsledků ve své profesi, ale i v pomoci dětem, nemocným, ve veřejném životě. Často vystupuje na charitativních akcích a koncertech po celé ČR.

Moravské klavírní trio bylo založeno v roce 1997 v České republice ve městě Leoše Janáčka – v Brně. Od roku 1999 hraje v nezměněném složení – Jana Ryšánková klavír, Jiří Jahoda housle a Miroslav Zicha violoncello. Za dobu své existence absolvoval soubor stovky koncertů na významných pódiích doma
i v zahraničí. Počtem nastudovaných skladeb, který zahrnuje více než 25 celovečerních recitálů klasické triové literatury, se Moravské klavírní trio řadí k souborům s nejrozsáhlejším repertoárem
v Evropě. Dále pak přímo pro Moravské klavírní trio vznikly desítky často virtuózních transkripcí známých symfonických a operních děl.

Významnou součástí činnosti souboru je i spolupráce se zpěváky všech hlasových kategorií. Díky mimořádné šíři operního i písňového repertoáru (přes 200 skladeb ve vlastních úpravách) je Moravské klavírní trio také oblíbeným partnerem operních pěvců mezinárodního renomé (Eva Urbanová, Štefan Margita, Miki Isochi) , kteří koncerty s triem vyhledávají jako protiváhu svého uměleckého působení na světových operních scénách ( MET, Tokio, La Scala...)

Soubor tvoří již vyzrálé umělecké osobnosti, díky čemuž dospěl k charakteristickému hudebnímu projevu - dokonalé souhře a nezaměnitelnému expresívnímu výrazu, což je vysoce hodnoceno nejen odbornou kritikou, ale setkává se i s nadšeným ohlasem široké hudební veřejnosti. O tom svědčí opakovaná pozvání k vystupování na významných koncertních pódiích.

 

Při platbě převodem na účet prosím uvádějte do zprávy pro příjemce Vaše jméno a název představení.

Vstupenky uhrazené bankovním převodem si vyzvedněte v pokladně Infocentra (možno i v den akce půl hodiny před začátkem v pokladně Infocentra). Infocentrum otevřeno pondělí - pátek 8.00 - 12.00 h, 12.30 - 16.30 h.

Upozorňujeme návštěvníky kulturních akcí, že rezervace vstupenek PLATÍ POUZE 1 TÝDEN. Pak propadá a místa jsou uvolněna do prodeje. 7 dní a méně před akcí už nelze vstupenky rezervovat.

Zakoupené vstupenky nevyměňujeme ani nevracíme.