Úvod / Galerie / Představujeme - Eva Mašínová

Představujeme - Eva Mašínová

Hedvábné mandaly a keramika.

Ing. Eva Mašínová

* 6.6. 1964

 Paní Eva žije a pracuje ponejvíce ve svém pardubickém regionu. Ale jak jsem měla možnost ji poznat, putuje a čerpá inspiraci po celém České republice. Její práce jsou harmonické a uklidňující. Skoro se až nechce věřit, že pramení tolik témat z jedné duše. Obsahují tvary a ornamenty jiných sfér, voní exotikou a dalekými kraji.

         Paní Eva svůj dar klidu a pohody vnáší i do své další práce, které se věnuje. Kurzy arteterapie prováděla v Hamzově léčebně v Luži, nyní i v rehabilitačním centru Lentilka v Pardubicích.

         Arteterapie je obor, který využívá uměleckých technik a postupů, které mají za cíl změnit sebehodnocení a sebevědomí člověka, rozvinout jeho osobnost a přinést mu pocit smysluplného naplnění života. Vychází

z ideje, že výtvarný projev je pro člověka – především pro dítě nebo dospívající mládež přirozeným východiskem vyjadřování. Lidé tak mohou najít ztracenou sebedůvěru v sebe sama a v okolní svět. Vždyť chvíle odpočinku jsou v našem životě neméně důležité, jako třeba potrava nebo pohyb.

         Paní Eva má obrovský umělecký záběr. Vytváří přenádherné malby na hedvábí. Maluje obrazy, vytváří grafické návrhy, píše. Hostem je

v mnoha mediích, například v rozhlase. Vytváří keramické výrobky, vyrábí šperky, vede kurzy mnoha témat. Vše se ale točí kolem lidské duše, která by si měla najít vždy čas relaxovat a radovat se.

         V Galerii Lautner nám představí své hedvábné mandaly a keramické sochy. Děkuji paní Evě za přijaté poznání. Není větší radosti, než poznat člověka, pro kterého je umění, odpočinek a práce v jedné harmonii.                                                

                                                                               Ivana Mertová Pobucká

Zveřejněno: 10.1.2018