Úvod / Dům kultury / VIOLON MYSTIQUE

VIOLON MYSTIQUE

Kdy

  • 2. 10. 2015 19:00
    pátek

Kde

  • Lovecko-lesnické muzeum

Více informací o akci

Vstupné 70 Kč, děti zdarma.

Duší a srdcem dua Violon Mystique jsou mladí houslisté Eva Schäferová a Jan Zrostlík.


Program:

G.P.Telemann: Intrádová svita pro dvoje housle „Gulliverovy cesty“, TWV 40:108

J.S.Bach: Invence pro dvoje housle č. 4 a 8
J.Haydn: Dueto pro dvoje housle B dur,op. 96

B.Bartók: 44 Duet pro dvoje housle, Sz. 116, (výběr)
CH.de Bériot: Charakteristická dua (Duos caractéristiques), op. 113 pro dvoje housle

 

Eva Schäferová

Na housle začala Eva hrát v pěti letech pod vedením svého dědečka pana Stanislava Sůvy v ZUŠ Jabloňová v Liberci. Od svých devíti let navštěvuje konzultace u prof. Ivana Štrause. V této době se začala také pravidelně účastnit mezinárodních soutěží mladých talentů, a to Mezinárodní houslové soutěže Mistra Josefa Muziky v Nové Pace a mezinárodní Kocianovy houslové soutěže v Ústí nad Orlicí, ve kterých pravidelně dosahovala předních umístění. Jejími největšími úspěchy dosaženými v rámci těchto soutěží je zisk tří prvních cen na soutěži v Nové Pace, a to v letech 2008, 2009 a 2011, a také zisk prvního místa a titulu laureátky na Kocianově houslové soutěži v roce 2011. Ve stejném roce Eva sólově vystoupila v litevském Kaunasu se Sibeliovým houslovým koncertem za doprovodu Kaunasské filharmonie.

V roce 2011 nastoupila na Pražskou konzervatoř do houslové třídy prof. Pavla Kudeláska. Ve druhém ročníku konzervatoře (2012) se zúčastnila Telemannovy houslové soutěže v Poznani, kde obsadila první místo.

V roce 2014 byla přijata na HAMU do houslové třídy prof. Ivana Štrause.

Jan Zrostlík

Jan začal hrát na housle ve čtyřech letech pod vedením člena Severočeské filharmonie pana Evžena Šubrta v ZUŠ Krupka. V devíti letech přestoupil do třídy profesorky Květoslavy Hasilové do ZUŠ v Mostě, pod jejímž vedením od roku 2008 pokračoval ve studiu na Konzervatoři v Teplicích.

Již před přijetím ke studiu na konzervatoři se Jan účastnil soutěží mladých talentů. Mezi jeho největší úspěchy dosažené v rámci těchto soutěží se řadí zisk prvního místa v ústředním kole soutěže ZUŠ v komorní hře, třetího místa na celostátní soutěži Prague Junior Note v roce 2004, třetího místa v ústředním kole soutěže ZUŠ v roce 2005, čestného uznání na mezinárodní Kocianově houslové soutěži v roce 2007 a druhého místa v ústředním kole soutěže ZUŠ v roce 2008.

Během studií na konzervatoři se pravidelně účastnil soutěže konzervatoří, kde v roce 2008 získal čestné uznání a v roce 2011 druhé místo.

V roce 2012 úspěšně vykonal přijímací zkoušky na HAMU do houslové třídy profesora Leoše Čepického. V květnu 2014 absolvoval konzervatoř Dvořákovým houslovým koncertem za doprovodu Severočeské filharmonie Teplice.