Úvod / Kino / CIRKUS MAXIMUM

CIRKUS MAXIMUM

Premiéra, 97 minut

 

Kdy

  • 15. 10. 2022 18:30
    sobota

Kde

  • Kino Mohelnice

Vstupenky

Více informací o akci

Komedie ČR. 12+.

Vstupné 130 Kč.

Komedie plná zážitků.

Rodinný film Cirkus Maximum je založen na příběhu rozporu dvou bratrů a jejich otce. Podobné motivy, „biblické“ (Kain a Ábel, Jákob a Ezau), se objevují v literatuře poměrně často, z nejznámějších stačí jmenovat například Hrozny hněvu a Kmotra. S tím druhým má Cirkus Maximum společný prvek tzv. široké rodiny, vedené otcem. Na rozdíl od Sicílie, v Čechách se tento typ rodiny zachoval v podstatě pouze v komunitě světských a cirkusových umělců. Historie slavných českých cirkusových rodů je dobře známa. I do cirkusových rodin však doráží nová doba a tak, když si otec Ferdinand, principál, trpce postěžuje, že dříve cirkusy držely pohromadě jako rodina, dnes rodina držící pohromadě je jak cirkusová atrakce, musí se všichni zamyslet nad tím, jak zachránit mezinárodní cirkusový festival a vlastně i Cirkus Maximum… Ve filmu divák uvidí špičková světová artistická čísla klasického cirkusu. Uvidí je ale trochu jinak, než jak byl zvyklý z živého cirkusu, starších filmů nebo z televize. Nahlédne do zákulisí, příprav, díky moderní technice uvidí často nebezpečná a náročná vystoupení z pohledu jejich aktérů. To vše bez počítačových triků, naživo, v reálném světě a čase.

UPOZORNĚNÍ!!!

Večerní kino promítáme od 3 diváků.

PŘI KOUPI VSTUPENEK DO KINA NA BENEFITY: 30 minut před začátkem filmu nepřijímáme benfity, pokud je ve frontě u okénka více lidí, zdržuje to prodej vstupenek. Děkujeme za pochopení.

Upozorňujeme návštěvníky kina, že rezervace vstupenek platí pouze 1 týden. nevyzvednuté rezervace 15 minut před začátkem propadnou. Zakoupené vstupenky nevyměňujeme ani nevracíme.